Kirjailijat


Maria Kuutti

Olen syntynyt 1980 ja elänyt suurimman osan elämästäni Kangasniemellä. Lapsuuteni asuin kyläkoulua vastapäätä ja tiesin kuulemma jo ekaluokkalaisena haluavani opettajaksi. Myös kirjoitusinto näkyi pienenä, sillä alaluokan opettajani kutsui minua runotytöksi. Äitini työskenteli pitkään kirjastovirkailijana, joten kirjat ovat kuuluneet aina merkittävänä osana elämääni.
Lukion jälkeen halusin opiskella kirjoittamista ja kirjallisuutta. Pääsin Helsingin yliopistoon ja opiskelin siellä yleistä kirjallisuustiedettä. Veri veti kuitenkin takaisin Kangasniemelle, joten viimeistelin maisterinopintoni Jyväskylässä. Minusta tuli äidinkielenopettaja vuonna 2005.
Kirjojen lisäksi toinen intohimoni on kuntoilu. Voin kertoa, että liikunta kannattaa aina, sillä minä tapasin tulevan miehenikin kuntosalilla. Nyt meillä on Kangasniemellä vihreä omakotitalo ja kaksi pientä lasta (vm. -08, -11). Koska miehenikin on äidinkielenopettaja, minulla on kotona tarkka oikolukija. Innostus kirjoihin on tarttunut myös lapsiimme: viisivuotiaana poikamme alkoi kirjoittaa omaa romaaniaan kissasta.
Olin lasten kanssa pitkään kotona ja innostuin opiskelemaan luovaa kirjoittamista. Harjoitusten myötä rohkeuteni kirjoittaa kasvoi taas, ja osallistuin lastenromaanillani Kariston Perhe on paras -kirjoituskilpailuun.
Anna ja Elvis -sarjaan olen ottanut vaikutteita paitsi pienenä kirjoittamistani runoista myös päiväkirjoista, joita olen kirjoittanut kahdeksanvuotiaasta asti. Anna ja Elvis kylpylässä -romaanin myötä yksi unelmani toteutui.


Katso myös: https://www.facebook.com/annajaelvis/?fref=ts

Tuotanto

Anna ja Elvis vaippasirkuksessa, 2018
Anna ja Elvis ja vaahtokarkkivakooja, 2017
Anna ja Elvis ja verraton vaari, 2016
Anna ja Elvis mummolassa, 2015
Anna ja Elvis leirillä, 2015
Anna ja Elvis kylpylässä, 2014

Sähkökirja:
Anna ja Elvis vaippasirkuksessa , 2018
Anna ja Elvis ja vaahtokarkkivakooja , 2017
Anna ja Elvis ja verraton vaari , 2016
Anna ja Elvis mummolassa , 2015
Anna ja Elvis leirillä , 2015
Anna ja Elvis kylpylässä , 2015


Takaisin

Karisto_facebook