Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
China Miéville

TOISET

Urbaanin fantasian kärkinimi ensi kertaa suomeksi

Syksyn fantasiatarjonnan merkkitapaus on China Miévillen Toiset. Se on eksistentiaalinen murhamysteeri kuvitteellisesta kaksoiskaupungista, jossa ennakkoluulot ja pelko saavat ihmiset kieltäytymään näkemästä sitä mitä he eivät halua nähdä. Murhatutkimus vie komisario Borlún rappioituneesta Beszélistä moderniin Ul Qomaan, paikkaan joka sijaitseekin limittäin heidän oman kaupunkinsa kanssa. Salaperäinen järjestö on aina pitänyt huolen, etteivät nämä kaksi päällekkäistä maailmaa ole olemassa toisilleen. Mutta kun raja onylitetty, ei paluuta ole – ja käsitys todellisuudesta järkkyy ennennäkemättömällä ja vaarallisella tavalla.

Kaikki fantasiakirjallisuuden merkittävimmät palkinnot kahminut romaani on China Miévillen ensimmäinen suomennettu teos – alan harrastajat huutavat hurraa! Film noir -henkinen rikosjuoni houkuttaa kuitenkin yhtä lailla ennakkoluulottomia dekkari-lukijoita.

China Miéville (s. 1972) asuu Lontoossa ja on kiistatta yksi tämän hetken valovoimaisimpia modernin fantasian kirjoittajia. Hän pyrkii tieten ja taiten eroon perinteisestä fantasiakerronnasta ja kuvaa itse tyyliään nimellä uuskumma (New Weird). Miévillelle on ominaista synkän pohdiskeleva sävy, voimakas yhteis-kunnallisuus, huikean omintakeinen kekseliäisyys ja harkittu kieli, ja häntä verrataan usein suuriin nimiin kuten Kafka, Orwell tai Bulgakov. Miéville on kirjoittanut seitsemän romaania, novellikokoelman ja nuortenkirjan. Hänen teoksiaan on julkaistu noin 20 eri kielellä.

Alkuteos:The City and the City
Suomentaja:J. Pekka Mäkelä
Sivumäärä367
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-5287-6
Ilmestymisaika:8/2011

Takaisin

Karisto_facebook