Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Vilja-Tuulia Huotarinen

VALOA VALOA VALOA

Vahva ja vangitseva tarina nuorista

Mistä muusta voi kirjoittaa kuin kuolemasta tai rakkaudesta? Kirjan kertoja on 14-vuotias Mariia Ovaskainen, joka vihaa kirjoittamista. Silti hänen on kerrottava meille tarina vuodelta 1986, jolloin räjähti sekä Tshernobyl että Mariian tajunta. Kaikki alkoi, kun Mimi kohtasi Mariian uimarannalla ja kysyi: ”Voisitko sinä näytellä ystävääni?”

Vilja-Tuulia Huotarisen uutuus on rosoinen rakkaustarina seksuaalisuuden puhkeamisesta ja neljätoistavuotiaana tehdyistä mahdottomista valinnoista. Mariian kertomuksen kipeät teemat tulevat lukijan silmille sekä hämmentävän suoraan että rivien välistä ja koettelevat tarinan kertomisen rajoja.

Vilja-Tuulia Huotarinen (s. 1977) on hämeenlinnalainen nuortenkirjailija ja runoilija, joka toimii myös nuorten kirjallisuuslehti LUKUfiiliksen päätoimittajana. Häneltä on julkaistu kolme nuortenkirjaa ja kolme unokokoelmaa. Huotarinen on voittanut Tiina 2006 -kirjoituskilpailun, ja hänelle on myönnetty mm. Suomen kirjailijaliiton Nuori Manner -palkinto sekä Kalevi Jäntin palkinto.

Valoa valoa valoa voitti Finlandia Junior -palkinnon 2011.

Sivumäärä175
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-5433-7
Ilmestymisaika:8/2011

Takaisin

Karisto_facebook