Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Juha-Pekka Koskinen

KAUHEA GABRIEL HULLO

Lempeän karmiva kauhutarina kummajaisten ystäville

Yksin kun Kaapo taloon jää,
kuuluu outoa räminää.
Ullakolla luuranko kolkkaa,
kellarissa tanssivat polkkaa
ihmissusi ja inha näkki
ruoaksi kelpaa hämähäkki,
kummajaisten karkeloissa,
kauhu läsnä, järki poissa!

Kekseliäästi riimitelty runomuotoinen tarina kertoo Gabriel-pojasta, joka asuu äitinsä kanssa ja kaipaa kipeästi maailman merillä seilaavaa isäänsä. Vilkas mielikuvitus, mielen apeus ja öisin nitisevä talovanhus ovat omiaan ruokkimaan pienen pojan öisiä pelkoja ja unenomaisia näkyjä. Isoisien haamut lyövät korttia hänen huoneessaan ja ullakolla lymyää toinen toistaan pelottavampia kummajaisia. Valvotut yöt häiritsevät vähitellen Gabrielin koulunkäyntiäkin, ja opettaja on helisemässä pojan villin ajatuksenjuoksun kanssa – koulun joulunäytelmästä uhkaa tulla varsinainen freak show! Mutta kun isä vihdoin palaa, perhe on onnellisesti koossa ja hurjat tarut saavat väistyä – vai saavatko kokonaan?

Kauhea Gabriel Hullo yhdistää oivaltavasti klassisia taruaineksia ja realistista arkea, ja kirjan jännitys ja huumori vetoavat etenkin poikalukijoihin. Sympaattisen karmiva tarina herää eloon värikylläisten, vasta 17-vuotiaan kuvittajalupauksen persoonallisten kuvien myötä.

Juha-Pekka Koskinen on hämeenlinnalainen kirjailija, jonka monipuoliseen tuotantoon kuuluu romaaneja, novelleja ja rikoskirjallisuutta käsittelevä tietokirja. Kauhea Gabriel Hullo on hänen ensimmäinen lapsille suunnattu teoksensa.

Miranda Koskinen on lähtöisin samoilta nurkilta ja opiskelee toista vuotta Helsingin kuvataidelukiossa.

Kuvittaja:Miranda Koskinen
Sivumäärä24
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-5427-6
Ilmestymisaika:7/2011

Takaisin

Karisto_facebook