Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Martti Linna

RISTIMITTA

Pieniä miehiä Mannerheim-patsaan juurella

Tomi Ajos on muutosagentti, joka työkseen auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen tarinansa solmukohtia, vaikka hänen omakin elämänlankansa on sotkussa. Vaimo Anastasia kantaa hänelle kaunaa äitinsä tapaturmaisesta kuolemasta, ja appivanhemmilta perityn talon remontista näyttää tulleen ikuisuusprojekti, jonka yllä anoppivainaan kaalinhajuinen hengitys
leijuu. Kaiken huipuksi paras ystävä ja remonttiapu Jasu haluaa Tomin auttavan häntä toteuttamaan lähes pakkomielteisen unelmansa, kapuamisen Mannerheimin ratsastajapatsaan selkään autenttisessa Mannerheim-asussa keskellä Helsingin aamuvilinää.

Ristimitta on yhtä aikaa sekä tragikoominenkuvaus epäonnisesta avioliitosta ja pienten ihmisten suurista pyrkimyksistä että hillitön satiiri ontosta konsulttipuheesta ja sarasvuolaisista ”sisäisistä sankareista”. Tomin työpaikalla Twins Insidessa toinen toistaan omituisemmat muutosagentit toistelevat vakavalla naamalla olevansa parasta, mitä heidän asiakkailleen on tapahtunut. Remontissa Tomilta jää ottamatta ristimitta eli huoneen mitta vastakkaisesta nurkasta nurkkaan, ja hukassa ovat mittasuhteet myös henkilöiden elämässä. Teos on osuva kuvaus ajastamme, jossa vain raha on enää pyhää, mutta talonrakennustaidoilla ja menneisyyden sotasankareilla on silti sijansa suomalaisen miehen sydämessä.

Sivumäärä287
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-5488-7
Ilmestymisaika:2/2012

Takaisin

Karisto_facebook