Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Sirkka-Liisa Ranta

NAISTEN TYÖT
Pitkiä päiviä, arkisia askareita

Upea teos suomalaisen naisen ja työn historiasta

Ajanjakso 1860-luvulta 1960-luvulle oli monin tavoin mullistava naisten historiassa. Tuona aikana kouluja käymättömästä, maataloudessa elämäntyönsä tehneestä naisesta tuli vähitellen koulutettu nainen, jolle lähes kaikki ammatit alkoivat olla mahdollisia. Siitäkin huolimatta kodin piiriin kuuluneet työt pysyivät naisen harteilla.

Naisten työt käsittelee maaseudun naisten töitä ja niiden muuttumista Suomessa tällä merkittävällä satavuotiskaudella. Elävästi kirjoitettu teos seuraa naisen askeleita navetasta ja tuvasta koulunpenkille ja konttoriin ja kuvaa, mitä kuului kutojien, kuppareiden, pumpulityttöjen ja monien muiden naisille kuuluneiden töiden tekijöiden pitkiin päiviin. Aikakauden henkiseen ja aineelliseen ilmapiiriin kirjailija on perehtynyt muun muassa Emäntälehden sekä Kotilieden kirjoitusten ja kuvien kautta. Kirja luo kokonaisvaltaisen kuvan kansannaisen oikeuksista, velvollisuuksista ja töistä – töistä, joita ei ole pidetty kovin suuressa arvossa ja jotka huomataan yleensä vasta sitten, kun ne jäävät tekemättä.

Kauniisti ja monipuolisesti kuvitettu teos on merkittävä puheenvuoro naisten ja työn historiasta. Se on lukuelämys ja laadukas lahja kaikille kansanelämästä kiinnostuneille.

Sirkka-Liisa Ranta on kansatieteestä väitellyt filosofian tohtori ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut kymmenkunta teosta väitöskirjasta kyläkirjoihin. Kirjastaan Hellettä, heinäpoutaa (SKS 2006) Ranta sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

• Lukijoiden ja kriitikoiden kiittämä – kirjasta jo kolmas painos
• Runsas ja monipuolinen kuvitus
• Laadukas lukulahja kaikille kansanelämästä kiinnostuneille

”Naisten työt on uljas kirja,
ulkoasultaan uhkea, kuvitukseltaan
muhkea, tekstiltään runsas ja
kiinnostava.”
(SUOMEN KUVALEHTI 2012 /12)

Sivumäärä240
Painosnumero:4. painos, 2015
ISBN:978-951-23-5504-4
Ilmestymisaika:3/2015

Takaisin

Karisto_facebook