Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Ann Cleeves

VERA - VIILTOJA

Kun murhatarina muuttuu todeksi

Komisario Vera Stanhope joutuu selvittämään naapurin nuoren Joanna-rouvan katoamista. Hyvin nopeasti käy ilmi, että Joanna on ilmoittautunut miehensä tietämättä eräälle kirjoittajakurssille. Paljon vaikeampi on sen sijaan selvittää sitä, miksi kurssin vieraileva ohjaaja, kirjallisuusguru Tony Ferdinand on murhattu – ja Joanna tavattu veitsi kädessään.

Vera kokee murhatutkimuksen kiusallisemmaksi kuin ehkä koskaan aiemmin. Tilanne mutkistuu entisestään, kun myös keskuksen johtaja Miranda Barton murhataan. Kuulustelujen rajautuessa pieneen joukkoon keskuksen tunnelma muuttuu suorastaan klaustrofobiseksi. Murhaaja tuntuu leikkivän rikostarinoilla ja käyttävän niitä vinoutuneella tavalla hyväkseen. Kun kurssilaiset kokoontuvat antologiansa julkistustilaisuuteen, lukija saa vielä kerran pidättää hengitystään aina juhlien dramaattiseen loppuun saakka.

Viiltoja on kolmas, itsenäinen, Vera Stanhope -sarjan teos. Syrjäiseen kurssikeskukseen ja tarinankerronnan ytimeen sijoittuva romaani tekee vaikutuksen piinaavan painostavan tunnelmalla ja nokkelalla juonella, joka vetoaa kaikkiin Agatha Christien ystäviin ja nykydekkareita leimaavan yltiöväkivallan karttajiin.

”Vera on aivan mahtava hahmo!” (MeNaiset)

Alkuteos:The Glass Room
Suomentaja:Annukka Kolehmainen
Sivumäärä314
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-5762-8
Ilmestymisaika:3/2014

Takaisin

Karisto_facebook