Tarkennettu haku:

Kirjan nimi:
Kirjailija:
Kategoria:
Aihehaku:
ISBN:
Ilmestymisvuosi:
Haku kohdistuu:  Uutuuksiin
 Koko valikoimaan
Sean Stewart

MATKIJALINTU

Romaani perhesiteistä, voodoosta ja lahjoista, joista ei voi kieltäytyä.

”Yksi vuoden nautittavimmista kirjoista.”
– San Francisco Chronicle

Elena Beauchamp käytti noituutta kuin luottokorttia, mutta luottokorttilaskuilla on tapana erääntyä, ja Elenan kuoltua velat jäävät hänen tyttäriensä Tonin ja Candyn maksettaviksi. Toni ei koskaan pitänyt äitinsä näkyjen kyllästämästä maailmasta – puhumattakaan niistä kuudesta oudosta jumalasta, jotka ajoittain ottivat tämän valtaansa. Tonille äidin kuolema tarkoitti uutta alkua, elämää ilman noituutta, mutta hän ei tiennyt, että äidillä oli annettavanaan vielä yksi lahja… Tonin yrittäessä siivota äitinsä jälkeensä jättämää sotkua hänen on auottava myös oman menneisyytensä solmut ja yritettävä selviytyä äitinsä perinnön kanssa.

Sean Stewart on kanadalais-amerikkalainen kirjailija ja pelisuunnittelija, jonka teokset ovat vakiotavaraa vuoden parhaiden kirjojen listoilla. Matkijalintu on hänen toinen suomennettu romaaninsa. Karheanhauska, älykäs ja omaperäinen tarina voodoosta ja keskiluokkaisista teksasilaisnaisista on pohjois-amerikkalaista maagista realismia parhaimmillaan.


Toista kertaa jaettavan Tähtifantasia-palkinnon ehdokkaat on valittu. Vuoden 2007 laajasta fantasiakirjallisesta tarjonnasta asiantuntijaraati on valinnut viisi lajin monimuotoisuutta hienosti kuvastavaa teosta ehdolle seuraavan palkinnon saajaksi. Viiden finalistin joukossa ehdolle nousi Sean Stewartin Matkijalintu, jota raati luonnehti seuraavasti:

"Lämminhenkisen huumorin sävyttämä romaani vangitsee taitavasti kappaleen tavallisten ihmisten arkifantastista elämää."Alkuteos:Mockingbird
Suomentaja:J. Pekka Mäkelä
Sivumäärä288
Painosnumero:1
ISBN:978-951-23-4880-0
Ilmestymisaika:8/2007

Takaisin

Karisto_facebook