Koski, Mervi

Mervi Koski on syntyisin Tampereelta. Nykyinen asuinpaikka on Hämeenlinna ja kesäkoti Kangasalla Längelmäveden rannalla. Filosofian maisteriksi hän valmistui Tampereen yliopistosta opiskeluaineinaan mm. kirjallisuustiede, suomen kieli ja informatiikka. Perheeseen kuuluu aviomies, kolme aikuista lasta, miniöitä, vävyjä, mummoja, enoja... tavallisia koiria ja jokunen villakoirakin sängyn alla.

"Olen koiraihminen päästä varpaisiin. Pieni karvaturri seuraa kannoilla, minne ikinä tie viekin. Pöytälaatikot pursuavat tarinoita koirista, sillä vuosikausia on tullut kuljettua muistiinpanovihko ja kynä taskussa. Päässäni kehkeytyy tekstiä markettien parkkipaikalla, kaduilla ja kujilla, sillä hiljaista hetkeä kirjoittamiseen ei juuri jää. Ei olisi pahitteeksi, jos vuorokaudessa olisi muutama tunti lisää aikaa, että ehtisi puuhata kaiken kiinnostavan.

Sydämenasiani on saada lapset ja nuoret kiinnostumaan lukuharrastuksesta ja kirjallisuudesta tavalla tai toisella, vaikkapa kutittelemalla nauruhermoja Tihus-jutuilla tai kurittomilla kansanloruilla. Lukeminen kehittää kykyä luoda mielikuvia, muotoilla ajatuksia ja kartuttaa sanavarastoa. Ne ovat taitoja, joita tarvitaan jokaisella elämänalalla. Tarinoiden tekeminen ja lukeminen on mahtava tapa rentoutua ja keskittyä samalla kertaa.

Lapsen omaan mielipiteeseen ja kirjalliseen makuun tulee luottaa. Paras palaute tulee suoraan lapsilta ja nuorilta. Liian usein aikuiset kirjoittavat lasten- ja nuortenkirjoja, joita toiset aikuiset arvostelevat, arvottavat niitä omista näkökulmistaan lähtien ja palkitsevat toinen toisiaan kuulematta lasta."

Mervi Koski on kirjoittanut myös lasten- ja nuortenkirjoja ja kirjailijoita käsitteleviä tietoteoksia, lastenkirjallisuuden hakemistoja ja artikkeleita alan tietokirjallisuuteen sekä lehtiin. Hänen kynänjälkensä näkyy myös Hämeen Sanomien kulttuurisivun pakinoissa ja Hämeenlinnan kaupunginkirjaston nuorten- ja lastensivuilla.

sähköpostiosoite: mervi.koski@hameenlinna.fi

+
Painosvuosi
+
Tekijä
+
Järjestys
+
Poista kaikki suodatukset

Loading
Västäräkki vääräsääri ja yli 600 muuta suomalaista lastenlorua, kansanrunoa ja hokemaa
Koski, Mervi (Toimittaja)
Otava, 2014
14,90 € (13,55 € alv 0 %)
  • Tuotetunnus 9789512349326
  • Kovakantinen kirja
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hirviökäsikirja
Koski, Mervi (Kirjoittaja)
Otava, 2018
22,90 € (20,82 € alv 0 %)
  • Tuotetunnus 9789512352326
  • Kovakantinen kirja
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää