Armonvuosi

Liggett, Kim; Ojalatva, Leena
Nimeke: Armonvuosi
Tekijät: Liggett, Kim (Kirjoittaja)
Ojalatva, Leena (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789512367658
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.4.2020
Ilmestymispäivä: 15.4.2020
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0YRD
Kustantaja: Otava
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: Nuoret aikuiset
Kirjastoluokka: N84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kylän tytöillä on taito vietellä miehet sängyistään, villitä nuoret viattomat pojat ja syöstä vaimot mustasukkaisuuden syövereihin. Siksi heidät karkotetaan erämaahan naiseuden kynnyksellä, päästämään taikuutensa valloilleen ennen avioon asettumista. Kaikki eivät kuitenkaan palaa.

16-vuotias Tierney ei tunne oloaan voimakkaaksi tai maagiseksi. Ja nyt hänen on selviydyttävä kokonaisesta vuodesta pohjoisen metsissä. Tyttöjen on päästävä eroon taikuudestaan ennen kuin he voivat palata kotiin puhdistuneina. Tierney on syystäkin huolissaan: erämaan lisäksi tyttöjen turmio saattaa tulla kohtalotovereiden tai salametsästäjien muodossa.

Armonvuosi on hengästyttävä feministinen dystopia, joka tarkastelee teräväkatseisesti tyttöjen keskinäisiä suhteita, naiseutta jota he lähestyvät ja vaikeita päätöksiä, joita he joutuvat tekemään. Se on tarina toivosta, kapinasta ja siitä hinnasta, jonka joudumme maksamaan, kun naisten oikeudet ja arvo kiistetään. Kirja myytiin jo ennen ilmestymistään 19 maahan, ja Universal Pictures on ostanut sen elokuvaoikeudet. Elokuvan ohjaa Pitch Perfect- ja Nälkäpeli-elokuvista tuttu Elizabeth Banks. Kirjailija itse toimii yhtenä tuottajista.

Kim Liggett syntyi Amerikan Keskilännessä ja muutti New Yorkiin töiden perässä. Hän on aiemmin julkaissut neljä romaania. Liggett viettää aikaansa tarot-korttien parissa ja etsimällä Manhattanilta harvinaisia hajuvesiä ja parasta kananmunanvalkuaista sisältävää cocktailia.


Suosittelemme myös tuotteita: