Hitler, Stalin ja Stalingrad — tahtojen taistelu

Aatolainen, Jaakko
Nimeke: Hitler, Stalin ja Stalingrad — tahtojen taistelu
Tekijät: Aatolainen, Jaakko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512356171
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZCA
Kustantaja: Otava
Painos: 2. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
Kansalliskirjaston asiasanat: 1941-1943, toinen maailmansota, taistelut, sotahistoria, hyökkäyssota, strategia, ylipäälliköt, sotilasjohtajat, Saksa, Neuvostoliitto, Stalingrad, Hitler, Adolf, Stalin, J. V
70 vuotta sitten Volgan varrella käytiin taistelu, jonka mittakaavaa on nykyään vaikea käsittää. Stalingradissa kohtasivat toisensa kahden säälimättömän diktaattorin armeijat, joiden sotilaita nuo johtajat kohtelivat kuin shakkinappuloita. Kuukausien ajan raivonnut taistelu vaati satoja tuhansia ihmishenkiä ja jätti taakseen raunioituneen kaupungin - sekä lähes sadantuhannen nälkiintyneen saksalaissotilaan vankiarmeijan. Vain muutama tuhat heistä palasi kotimaahansa.

Mutta miten Saksa ajautui katastrofiin Stalingradissa? Mikä muovasi Hitlerin kohtalokkaan päätöksen, ettei Stalingradista luovuta, vaikka piiritetyn armeijan tuho näytti alusta asti selvältä? Vastaus on laajempi kuin usein annetaan ymmärtää - ja Aatolainen tarkastelee sitä koko toisen maailmansodan itärintaman kehyksessä. Tulos on hätkähdyttävä ja monella tavalla järkyttävä.


Suosittelemme myös tuotteita: