Käsin ja sydämin - Sota-ajan puhdetyöt

Kleemola, Olli; Kauhanen, Riku; Kinnunen, Aake
Nimeke: Käsin ja sydämin - Sota-ajan puhdetyöt
Tekijät: Kleemola, Olli (Kirjoittaja)
Kauhanen, Riku (Kirjoittaja)
Kinnunen, Aake (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512364145
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.4.2019
Ilmestymispäivä: 15.4.2019
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Karisto
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92.73 V. 1939-1945
Rintamapuhdetyöt ovat monelle suomalaiselle tuttu ilmiö. Useista suomalaiskodeista löytyy vieläkin alumiinisia puukontuppia, tuohisia rasioita tai tykinhylsyistä tehtyjä maljakoita, jotka ovat syntyneet jatkosodan pitkäaikaisen asemasotavaiheen aikana. Harva kuitenkaan tietää, että puhdetyöilmiön juuret voidaan jäljittää esihistoriaan saakka tai että jatkosodan puhdetyöinnostus kasvoi ajoittain jopa teollisuusmittoihin.
Käsin ja sydämin avaa uusia näkökulmia rintamapuhdetöiden historiaan. Keitä olivat puhdetöiden tekijät? Millaisilla työkaluilla he työskentelivät ja mitä materiaaleja he käyttivät? Miten sodanjohto pyrki kontrolloimaan puhdetöiden tekoa? Aiemmin hyödyntämätön arkistoaineisto tuo autenttista ajankuvaa jatkosodan vuosilta. Kokonaisuutta täydentää runsas kuvitus puhdetöiden teosta sekä Aake Kinnusen ottamat tasokkaat kuvat nykypäivään säilyneistä esineistä.

Olli Kleemola (s. 1987) on valtiotieteiden tohtori, sotahistorioitsija ja tietokirjailija, joka on aiemmissa teoksissaan käsitellyt Suomen sotahistoriaa. Kleemola on kerännyt rintamapuhdetöitä sekä sotavalokuvia n. 20 vuotta, ja hänen kokoelmissaan on n. 700 puhdetyöesinettä. Riku Kauhanen (s. 1986) on väitöskirjaansa tekevä maisteri (FM arkeologiasta 2012, folkloristiikasta 2014), joka on erikoistunut konfliktiarkeologiaan, muistitietoon ja arkistotutkimukseen. Kauhasen aiemmissa teoksissa on käsitelty mm. Suomen sodista kerrottuja kummitustarinoita. Aake Kinnunen (s. 1985) on mediatutkimusta opiskeleva vapaa toimittaja ja valokuvaaja. Aiemmin hän on kuvatoimittanut Tuntemattomien Sotilaiden Albumin sekä opettanut valokuvien hyödyntämistä historiantutkimuksessa.


Suosittelemme myös tuotteita: