Kolme amerikkalaista klassikkoa (yhteisnide) — Veren perintö : Hymy tikkaiden juurella : Neljä miljoonaa

Twain, Mark; O. Henry; Miller, Henry
Nimeke: Kolme amerikkalaista klassikkoa (yhteisnide) — Veren perintö : Hymy tikkaiden juurella : Neljä miljoonaa
Tekijät: Twain, Mark (Kirjoittaja)
O. Henry (Kirjoittaja)
Miller, Henry (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512353897
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZHY
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 331
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Käännetty kauno
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Eri maalaisten klassikkoteosten kokoelmasarja jatkuu. Kolme venäläistä, ranskalaista ja kotimaista klassikoa saavat nyt seuraa amerikkalaisen realismin suurista nimistä. Kolmen romaanin yhteisnide sisältää Mark Twainin ja Henry Millerin hieman tuntemattomammaksi jääneet teokset Veren perintö ja Hymy tikkaiden juurella sekä valikoiman novelleja O.Henryn, lajityypin taiturin, kokoelmasta Neljä miljoonaa.

Mark Twainin (1835-1910) Veren perintö on kuuluisan ja rakastetun humoristin värikkään leppoisa kuvaus Keskilännestä, kronikka eräästä kylästä "puolen päivän höyrylaivamatkan päässä St. Louisista alaspäin", aikana jolloin orjuus oli yleinen käytäntö. Romaani käsittelee veikeällä tavalla rotuteemaa, klassisen vaihdokasjuonen kautta. Veren perintö -alkuteos ilmestyi 1894.

Henry Millerin (1891-1980) pienoisromaani Hymy tikkaiden juurella on toisenlainen kuin hänen kohuteoksensa: ihastuttavan liikuttava kertomus Auguste-nimisestä klovnista - Millerin taiteilijaomakuvasta? - ja toiveikkuudesta epäoikeudenmukaisuuden ja mädännäisyyden keskelläkin. Alkuteos ilmestyi 1948.

O. Henry (1862-1910), oikealta nimeltään William Sidney Porter, tunnetaan lyhytproosan mestarillisena taitajana ja kehittäjänä. Tähän teokseen on poimittu valikoima kirjailijan toisesta novellikokoelmasta, Neljä Miljoonaa, jossa hän kuvaa sympaattisella tavalla New Yorkin vähäosaisia asukkaita ja heidän liikuttavaa elämäniloaan. Alkuteos ilmestyi 1906.


Suosittelemme myös tuotteita: