Lapin makuja

Martiala, Kari; Lylyharju, Helena
Nimeke: Lapin makuja
Tekijät: Martiala, Kari (Kirjoittaja)
Lylyharju, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512357512
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZLX
Kustantaja: Otava
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokakulttuuri, ruokaperinne, ruokaohjeet, elämäntapa, lappilaiset
Lapin makuja on ainutlaatuinen ruokakirja mutta myös upeasti kuvitettu matkakertomus löytöretkistä Lappiin, sen moniin makuihin ja häikäisevään luontoon. Teoksessa ääneen pääsevät lappilaiset keittiömestarit, jotka hyödyntävät ruoissaan luonnon hienoja raaka-aineita ja tekevät niistä herkkuja, joissa maistuu monimuotoinen Lappi. Kirjassa on runsaasti tietoa pohjoisen elämästä, tarinoita kirkkaiden kalavesien ja tunturien maisemista sekä kymmeniä reseptejä, jotka tarjoavat uusia kokemuksia kaikille kotikokeille.

Lapin makuja on todellinen lähi- ja luomuruokakirja. Ruokaohjeissa pääroolissa on poro, mutta mukana on ruokaa myös karhusta, hirvestä, metsosta, raudusta, siiasta, mateesta ja hauesta, unohtamatta Lapin kultaista marjaa hillaa ja muita marjoja, sieniä, villiyrttejä sekä syötäviä kukkia - ja jopa jäkäliä. Joukossa on myös aitoja saamelaisia ruokia.

Oppaina elämysten Lappiin toimivat pohjoisen arvostetuimmat hyvän ruoan tekijät. Kirjassa on kaikkiaan 14:n eri puolilla Lappia työskentelevän kokin bravuurireseptejä, mukana mm. PRO-voittajat, tv-kokki Tero Mäntykangas ja Timo Nieminen, Vuoden 2014 nuori kokki Roope Kotila, Vuoden 2013 Porokokki Antti Tuononen, Lapin yrttien ja marjojen asiantuntijat Jaana Sara, Anneli Tahvonen ja Rainer Peltola sekä lappilaisen ruoan mestari Tapio Sointu.


Suosittelemme myös tuotteita: