Maailman hevosrodut — Alkuperä, käyttö, luonne ja ominaisuudet

Binder, Sibylle Luise; Lustig, Elina
Nimeke: Maailman hevosrodut — Alkuperä, käyttö, luonne ja ominaisuudet
Tekijät: Binder, Sibylle Luise (Kirjoittaja)
Lustig, Elina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789512361984
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,95 € (27,23 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZN2
Kustantaja: Otava
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 255
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 67.41 Hevosten hoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hevonen, rodut
Näyttävä ja helposti lähestyttävä teos esittelee lähes sata maailman tunnetuinta ja kauneinta hevos- ja ponirotua. Kirja saa hämmästelemään, miten erilaisia hevosten piirteet ovatkaan. Rotujen ruumiinrakenne vaihtelee sirosta ja suurisilmäisestä arabialaisesta vantteraan vuonohevoseen tai pulleaan shetlanninponiin, väriskaala täplikkäästä puhtaanvalkoiseen tai pikimustaan. Myös luonteissa on variaatioita, jotka ohjaavat rodun käyttöä ihmisen huviksi tai hyödyksi.

Hevosodut esitellään maa kerrallaan ja jaoteltuna lämmin- ja kylmäverisiin. Kustakin rodusta kerrotaan sen alkuperä, ulkonäkö, luonne ja käyttötarkoitus. Loppupuolella kirjaa esitellään sympaattiset ponit ja lyhyesti myös kiehtovan kauniit villihevoset.

Kirjan kirjoittaja on hevosjalostuksen ammattilainen. Hän on nähnyt rotujen edustajia hyvässä ja pahassa. Kuvaukset rotujen kehityksestä, ominaispiirteistä ja esimerkkitapauksista ovat syvällisiä, eloisia ja kansantajuisia. Niistä huokuu arvostus tätä jaloa ja kaunista eläintä kohtaan. Kirjoittajan kertova tyyli innostaa ja sivuaa kiehtovalla tavalla kulttuurihistoriaa - kirja tempaa mukaansa monenikäiset lukijat hevosrotujen monimuotoiseen maailmaan!


Suosittelemme myös tuotteita: