Nepsyt — Erityistä elämää

Jäntti, Essi; Savinainen, Riitta; Jalkanen, Maiju
Nimeke: Nepsyt — Erityistä elämää
Tekijät: Jäntti, Essi (Toimittaja)
Savinainen, Riitta (Toimittaja)
Jalkanen, Maiju (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789512362189
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Karisto
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 332
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 59.55 Hermosto. Neurologia
Kansalliskirjaston asiasanat: neuropsykiatria, häiriöt, autismi, autismikirjon häiriöt, Touretten oireyhtymä, ADHD, Aspergerin oireyhtymä, arkielämä, sosiaalinen vuorovaikutus, diagnostiikka, kuntoutus, kokemukset, potilaat, omaiset
NEPSYT - erityistä elämää on elämänmakuinen kokoelma neuropsykiatrisesti oireilevien ja heidän läheistensä kirjoituksia elämästä neuropsykiatrisen erityisyyden kanssa. Kirja valottaa oireyhtymien koko monipuolista kirjoa, rikkoo ennakkoluuloja ja lisää ymmärrystä nepsy-oireisten erityispiirteistä ja tarpeista.

Nepsy-oireita esiintyy noin 15 prosentilla suomalaisista. Neuropsykiatrisiin oireyhtymiin luetaan muun muassa autismi ja asperger, tourette sekä adhd ja add. Nepsy-häiriöt esiintyvät usein yhdessä, ja yleensä liitännäisoireita on paljon. Oireyhtymiin liitetään yhä paljon vääriä uskomuksia, eikä nepsy-oireisten kokemuksia aina ymmärretä. Tiedolla ja oikeanlaisella tuella on suuri merkitys niin oireisille ja heidän läheisilleen kuin koko yhteiskunnalle: tunnistamaton ja hoitamaton neuropsykiatrinen häiriö lisää syrjäytymisriskiä, mutta toisille neuropsykiatrinen erityisyys on myös voimavara.

Kirjaan on koottu kaikenikäisten oireisten sekä heidän läheistensä kertomuksia elämästä ja arjesta, ilonaiheista ja selviytymiskeinoista. Kirja antaa kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille arvokasta tietoa oireyhtymistä ja toimii myös vertaistukena. Se on loistava apu nepsy-oireisten kanssa työskenteleville sekä palveluja suunnitteleville ja toteuttaville tahoille.

Kirjoitusten keruun on toteuttanut Vaasanseudun ADHD-yhdistys. Kirjan toimittajat, palvelukehittäjä Essi Jäntti ja erityisopettaja Riitta Savinainen ovat molemmat neuropsykiatrisia valmentajia, nepsy-kokemusasiantuntijoita ja nepsy-lasten vanhempia.


Suosittelemme myös tuotteita: