Niskavuoren henki — Viljapelloilta valkokankaalle

Wuolijoki, Erkki
Nimeke: Niskavuoren henki — Viljapelloilta valkokankaalle
Tekijät: Wuolijoki, Erkki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512358779
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZTY
Kustantaja: Otava
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99 HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: näytelmäkirjallisuus, näytelmät, filmatisointi, elokuvat, aiheet, talonpoikaiskulttuuri, arvot, maatalousyhteiskunta, esikuvat, kartanot, Vuolijoen kartano, henkilöhistoria, kirjailijat, suvut, historia, Häme, Hauho, Wuolijoki, Hella, Wuolijoki, Sulo, Wuolijoki, suku, Niskavuori-sarja
Hella Wuolijoen viisiosaisella Niskavuori-näytelmäsarjalla on ollut huomattava rooli suomalaisten identiteetin rakentumisessa. Hämäläiseen maalaismiljööseen sijoittuvassa tarinassa yhdistyvät talonpoikaiselämä, suomalainen perhemalli, voimakastahtoiset naiset sekä erityinen maahenki, suomalaisen rakkaus luontoon.

Niskavuoren henki on Wuolijoen kartanon sukuarkiston päiväkirjoihin, käsikirjoituksiin, valokuviin ja muihin ainutlaatuisiin lähteisiin perustuva kertomus niistä maisemista ja ihmisistä, jotka ovat antaneet esikuvansa Niskavuori-sarjalle. Erkki Wuolijoki selvittää kirjassaan Hauhon tilusten ja siellä eläneiden ihmisten elämää ja kohtaloita alkaen 1800-luvun alusta, jolloin Wuolijoen rusthollin kukoistusaika alkoi. Tarina jatkuu pitkälle 1900-luvulle, jolloin Niskavuori ikonisoitui teatterilavoilla ja elokuvissa. Lukija saa tietää, millaista oli kartanon elämä ja millaisia persoonia olivat Niskavuoren Hetan, Loviisan, Aarnen tai itsensä vanhan emännän esikuvat.

Teos avaa niin laveampia näkymiä suomalaisuuden rakentumisesta kuin kiehtovia yksityiskohtia Wuolijoen kartanon ja Hella ja Sulo Wuolijoen elämästä. Sukuarkiston kuvalöytöjen ohessa kirjassa on myös teatterilavojen ja elokuvien valokuvaloistoa.


Suosittelemme myös tuotteita: