Päivä maapallolla — Koulussa

Mikama, Anniina; Cruz, Carlos da
Nimeke: Päivä maapallolla — Koulussa
Tekijät: Mikama, Anniina (Kirjoittaja)
Cruz, Carlos da (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512365357
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZZD
Kustantaja: Otava
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 32
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kuvakirjat
Kirjastoluokka: L40.1 Yleinen kulttuurimaantiede
Kansalliskirjaston asiasanat: arki, koululaiset, elintavat, lapset (ikäryhmät)
Huikean havainnollinen ja värikäs tietokirja esittelee kymmenen lasta, joiden huoneeseen ja koululuokkaan lukija pääsee kurkistamaan. Ruoka, harrastukset, koulutarvikkeet ja muut arkiset esineet ovat kaikilla hiukan erilaisia. Esimerkiksi japanilaistyttö Eiko pitää lemmikkinään sarvikuonokkaita ja nukkuu yönsä tatamilla huoneensa lattialla. Koulureppuunsa hän pakkaa joka päivä mukaan omat syömäpuikot, pöytäliinan sekä hammasharjan. Samaan aikaan maapallon toisella puolella Espoossa Laura on vielä nukkumassa ja näkee unta hoitoponistaan. San Franciscossa taas on ilta ja Megan on näytelmäharjoituksissa, ja Perussa Luis on koulun jälkeen töissä perunapellolla.

Päivä maapallolla sopii luettavaksi sekä kotona että koulussa, sillä se opettaa leikin varjolla maantietoa, eri kulttuurien tapoja ja kotoisia puuhia. Yhden vuorokauden aikana lukija saa matkata pallon ympäri ja nähdä, mitä kaikkea maailmassa tapahtuu. Vaikka ympäristö ja olosuhteet vaihtuvat, kaikkialla käydään koulua, harrastetaan, nähdään unia ja unelmoidaan.

Anniina Mikama on helsinkiläinen kirjailija ja kuvittaja, jota jo lapsena kiinnostivat vieraat kielet ja kulttuurit. Hän on kirjoittanut yhdessä Carlos da Cruzin kanssa myös hevosista kertovan lasten tietokirjan Täyttä laukkaa maailman ympäri.

Carlos da Cruz on ranskalaissyntyinen, nykyään Espoossa asuva kuvittaja ja graafikko. Hän opiskeli sarjakuvapiirtämistä ja graafista suunnittelua Ranskassa, ja muutettuaan Suomeen hän on työskennellyt sekä oppimateriaalien että lastenkirjojen parissa.


Suosittelemme myös tuotteita: