Roomalaisia elämäntarinoita

Matyszak, Philip; Berry, Joanne; Tuomisto, Pekka
Nimeke: Roomalaisia elämäntarinoita
Alkuteos: Lives of the Romans
Tekijät: Matyszak, Philip (Kirjoittaja)
Berry, Joanne (Kirjoittaja)
Tuomisto, Pekka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789512351190
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 10AJ
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 91.173 Rooma
Kansalliskirjaston asiasanat: henkilöhistoria, arkielämä, roomalaiset, yksityiselämä, antiikki, mikrohistoria, kulttuurihistoria, historia, Rooman valtakunta, Rooma
Muinainen Rooma on painanut lähtemättömän jäljen kokonaiseen maanosaan. Eurooppa on täynnä roomalaisten perinnöstä kumpuavia piirteitä, niin fyysisiä kuin henkisiä. Mutta millaiset ihmiset kansoittivat maanosien rajat ylittänyttä valtakuntaa, millaista oli elämä Rooman imperiumissa?

Roomalaisia elämäntarinoita tarjoaa tähän sata erilaista vastausta. Erilaista siksi, että ne levittäytyvät vuosisatojen ajalle, Britanniasta Syyriaan, orjista hallitsijoihin, taiteilijoista sotilaisiin ja työläisistä miljonääreihin. Valtakunnan vaatimattomista alkuajoista loiston vuosisatoihin ja hajoamiseen, laajentumissodista sisäisiin valtataisteluihin ja pitkiin rauhan vuosisatoihin. Tekijät ovat koonneet elämäntarinat paitsi antiikin säilyneestä kirjallisuudesta, myös nykyarkeologian hämmästyttävistä löydöistä ja roomalaisajan piirtokirjoituksista sekä hautamuistomerkeistä. Yllättävän monet roomalaiset jättivät itsestään muiston jälkipolville, ja niiden kautta lukijalle välittyy monipuolinen, eloisa ja kiinnostava kuva elämästä tuhat vuotta kestäneessä valtakunnassa.


Suosittelemme myös tuotteita: