Seitsemän tytärtä — äidiksi tulon tunnelmia 1840-luvulta nykypäivään

Andersson, Minna
Nimeke: Seitsemän tytärtä — äidiksi tulon tunnelmia 1840-luvulta nykypäivään
Tekijät: Andersson, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512348398
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0ZT0
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kotimainen kauno
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kansalliskirjaston asiasanat: 1800-luku, 1900-luku, 2000-luku, mikrohistoria, elinolot, sukupolvet, naiset, äitiys, synnytys, uskomukset, kokemukset
Tämä lämminhenkinen kotimainen teos kertoo erään kuvitteellisen suomalaisen suvun seitsemän tyttären syntymän. Äidit kertovat kukin vuorollaan, mitä ajattelevat ennen synnytystä, saadessaan lapsensa ensi kertaa syliin ja miten arki asettuu jälleen omiin uomiinsa. Päällisin puolin arkisen oloiset tarinat tulevat huomaamattaan kertoneeksi jotakin väkevää ja ainutlaatuista suomalaisen äidin luonteenlaadusta.
Ajallisesti liikutaan vuodesta 1840 vuoteen 2003, maantieteellisesti Lemiltä Lappeenrantaan, Helsinkiin ja lopulta Espooseen. Synnyinkodit vaihtelevat pienestä metsätorpasta maataloon ja kerrostalosta tilavaan omakotitaloon. Olosuhteet ehtivät luonnollisesti muuttua hyvin paljon, samoin kuin lastenhoitotavat ja -ohjeet. Lopulta ei kuitenkaan ole väliä, syntyykö lapsi paatermuorin taikasanojen säestyksellä pihan perän saunassa vai kaikella nykyajan tekniikalla varustetussa synnytyssalissa, kunhan hän syntyy terveenä ja hartaasti toivottuna. Tässä kirjassa näin on. Seitsemän tytärtä onkin positiivinen, virkistävän erilainen ja tyylikäs mutta hienostelematon lahjakirja kaikille äideille, niin nykyisille kuin tulevillekin.


Suosittelemme myös tuotteita: