Silinteri ja silkkihuivi — Sylvi ja Wäinö Wuolijoen elämää Suomessa ja Euroopassa

Wuolijoki, Erkki; Tuomisto, Pekka
Nimeke: Silinteri ja silkkihuivi — Sylvi ja Wäinö Wuolijoen elämää Suomessa ja Euroopassa
Tekijät: Wuolijoki, Erkki (Kirjoittaja)
Tuomisto, Pekka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789512356744
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 10B3
Kustantaja: Otava
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 245
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.13 Yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
Kansalliskirjaston asiasanat: henkilöhistoria, aviopuolisot, avioparit, poliitikot, kansanedustajat, sosiaalidemokraattiset puolueet, ministerit, eduskunnan puhemiehet, sisäpolitiikka, itsenäistyminen (valtiot), kansalaissota, sota-aika, suurlähettiläät, diplomaatit, ulkomaanedustus, kansainväliset suhteet, kansainvälinen politiikka, poliittinen historia, kirjeet, yhteiskunnalliset vaikuttajat, perheenjäsenet, historia, Suomi, Saksa, Itävalta, Norja, Wuolijoki, Wäinö, Roschier-Wuolijoki, Sylvi
Hauhon Wuolijoki on epäilemättä Suomen tunnetuimpia kartanoita - ja sen nykyinen omistaja Erkki Wuolijoki on perehtynyt tilalta löytyneeseen ainutlaatuiseen jäämistöön. Hänen isovanhempiensa Wäinö ja Sylvi Wuolijoen kirjallinen perintö on ollut tilalla koskemattomana heidän kuolemastaan saakka.

Aineisto piirtää ennennäkemättömän kuvan Suomen poliittisista syntyajoista, autonomian ajan myrskyisistä loppuvuosista ja itsenäisyyden traagisesta alusta - sekä hämmästyttävästä toipumisesta ja demokratian peruskivien valamisesta. Wäinön osuus tässä työssä huipentui eduskunnan puhemiehen tehtäviin ja ministerikauteen. Kotimaan uran jälkeen Wäinö ja Sylvi edustivat nuorta tasavaltaa suurlähettiläsparina Weimarin Saksassa Hitlerin valtaannousuun ja Oslossa saksalaismiehitykseen saakka. Vakaumuksellinen rauhan ja kansanvallan mies joutui todistamaan, kuinka demokratia jäi talouskriisin ruokkimien ääriliikkeiden jalkoihin.


Suosittelemme myös tuotteita: