Sima — Juhlajuomaa luonnon antimista

Kulmala, Seija Irmeli; Holmberg, Mikaela
Nimeke: Sima — Juhlajuomaa luonnon antimista
Tekijät: Kulmala, Seija Irmeli (Kirjoittaja)
Holmberg, Mikaela (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789512364350
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 10B7
Kustantaja: Otava
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 115
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 68.27 Juomat
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokaohjeet, sima, juomat, valmistus, kukat, lehti, hedelmät, marjat, vihannekset, yrtit, ruoanvalmistus, jälkiruoat
Viikinkien voimajuomanakin tunnettua simaa on valmistettu Suomessa jo 1700-luvulla, mutta vasta sata vuotta myöhemmin siitä tuli työväen - ja vappujuhlien - juoma. Perinteinen sitruunalla maustettu vappusima on nykyisin kaikille tuttu, mutta simaa voi valmistaa uskomattoman monista lähiluonnon antimista helposti ja edullisesti. Se sopii janojuomaksi hellesäähän ja juhlatunnelman kohottajaksi esimerkiksi syntymäpäiville, jouluun tai juhannukseen. Siman voi myös helposti sävyttää vaikkapa juhlan teemavärin mukaan: pinkki sima syntyy maitohorsmankukista ja oranssi juoma pihlajanmarjoista. Sima-kirja esittelee yli 40 erilaista simareseptiä, joissa käytetään mm. kukkia, kerkkiä, lehtiä, marjoja ja mausteita. Lisäksi kirjassa annetaan luovia ideoita siman käyttöön jälkiruuissa.

Juuri sopivasti vapuksi ilmestyvä Sima-kirja nostaa monelle rakkaan ja makumuistoja tuovan juoman vihdoin päärooliin. Kirjan tekijä Seija Irmeli Kulmala muistaa siman lapsuudestaan heinätöiden vauhdittajana ja hellepäivän virkistäjänä. Kirjassaan hän käsittelee siman historiaa yleisemminkin: miten alun perin ympärivuotisesti nautitusta juomasta tuli vapun juhlistaja? Entä mikä on hyvän siman salaisuus? Kirjan valokuvat on ottanut palkittu valokuvaaja Mikaela Holmberg.


Suosittelemme myös tuotteita: