Ellilä, Kirsti

Olen yrittänyt löytää itseni kirjoittamalla. Se on ollut vaikeaa, mikä näkyy siinä, että olen tuottanut maailmaan lastenkirjoja, nuortenkirjoja, romanttis-koomista ihmissuhdedraamaa, trillerin ja näytelmiä. Kirjallisuudenlajeittain olen venynyt ihmissuhdedraamoista kauhuun, scifiin, maagiseen realismiin ja fantasiaakin on luvassa. Voi kuulostaa räjähtäneeltä, mutta oikeasti olen hyvin tasapainoinen ihminen, joka seuraa aikaansa uteliaana, mutta varoo tarkasti hyppäämästä mukaan nykyajan kotkotuksiin, mikäli internetiä ei lasketa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, ja minut valtaa ajoittain hillitön halu hankkia itselleni asiallinen ammatti. Hoidan oireita hankkiutumalla erilaisiin mielenkiintoisiin koulutuksiin, jotka yleensä valaisevat minulle kansakunnan henkistä tilaa. Saatan oppia myös käyttökelpoisia taitoja, mutta siitä ei ole takeita. Viimeksi valmistuin webdesigneriksi, mikä on minusta äärettömän hienolta kuulostavaa. Toistaiseksi olen keplotellut päätoimisena kirjailijana, joka sivutoimisesti ohjaa muita kirjoittamisesta kiinnostuneita, tekee tiedotushommia sekä virittelee kiinnostavia kulttuuriprojekteja kotipaikkakunnallaan Turussa. Olen ahkera bloggaaja, ja Kirjailijan häiriöklinikalla levitän kaikki kirjailijaelämään liittyvät salaisuuteni maailman arvioitavaksi.

Kirsti Ellilä sai vuoden 2012 Kirjava Kettu -palkinnon kirjallaan Reetta ja linnan vangit. Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto varsinaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle.


Kirsti Ellilä voitti Lydecken -palkinnon lastenromaanillaan Majavakevät. Arvid Lydecken
-palkinto on Suomen Nuorisokirjailijoiden perustajajäsenen nimeä kantava lastenkirjapalkinto, jota on jaettu 1960-luvulta lähtien. Se myönnetään vuosittain korkeatasoisesta lastenkirjasta

Kuva Ellilä Kirsti
Minulla on myös kotisivut
http://parempi.kirstiellila.net