Holli, Merja

Asun Karjaalla Raaseporissa metsän keskellä mieheni, kaksospoikieni ja kissan kanssa. Kesäisin kasvatan pihallani erilaisia perennoja ja kasvihuoneessa mitä milloinkin. Harrastan puutarhan lisäksi monenlaisia käsitöitä ja lukemista. Olen projekti-ihminen, aina on menossa jotakin.

Koulutukseltani olen pukuompelija (kotiteollisuuskoulu ja ammattikoulu), vaatetusalan ammatinopettaja, KM/tekstiilityönopettaja ja luokanopettaja. Olen tällä hetkellä luokanopettajana alakoulussa, jossa opetan myös tekstiilityötä.

Löysin kesällä 2006 kätköistäni palan vohvelikangasta ja aloin kokeilla tilkulle erilaisia vohvelikirjontoja. Siitä sai alkunsa Vohvelikirjonta-kirja. Aluksi yhdessä tilkussa oli monta erilaista perinteistä kirjailua ja omia kokeiluja. Ostin lisää vohvelikangasta, ja kun työt etenivät, huomasin, miten vohvelikankaaseen voi tehdä erilaisia kuvia kirjailemalla. Kirjoitin työohjeita ja otin töistä kuvia. Ajattelin ensin kirjoittaa vain ohjeita opetukseni avuksi, mutta kirjoittelun ja kokeilujen viemänä huomasin, että siitä syntyikin käsikirjoitus, jonka tietoja haluan jakaa muillekin käsityöihmisille.

Kuva Holli, Merja

Kuva: Studio Adelaide, Katja Väänänen