Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Horowitz, Anthony

Anthony Horowitz on syntynyt vuonna 1955 Lontoossa, missä hän asuu edelleen TV-tuottaja-vaimonsa Jill Greenin kanssa. Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa.

Horowitz kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Enter Frederick K. Bower (ei suomennettu) 23-vuotiaana. Sen jälkeen hän on kirjoittanut myös lukuisia suosittuja TV- ja elokuvakäsikirjoituksia sekä näytelmiä. Todelliseksi hitiksi nousi kuitenkin hänen vuonna 2000 aloittamansa teinivakooja Alex Riderista kertova nuortenkirjasarja, joka on villinnyt lukijansa kaikkialla maailmassa. Sarjan kolmas osa, Luurankosaari, voitti vuonna 2003 Red House Children's Awardin - lasten ja nuorten itsensä äänestämänä. Kirjasarja on niin suosittu, että Horowitz on joutunut jatkamaan sitä lukijoiden toivomuksesta.

Ensimmäinen Alex RiderTM -romaani StormbreakerTM on päässyt myös valkokankaalle elokuvan maailmanlaajuinen ensi-ilta oli syksyllä 2006.

Anthony Horowitz on kirjoittanut myös aikuisten romaanin The Killing Joke (Joka leikistä suuttuu).

Englannin kirjakauppiaiden yhdistys valitsi Anthony Horowitzin vuonna 2007 vuoden kirjailijaksi: Horowitzin kirjoja on myyty neljän viime vuoden aikana yli 3 miljoonaa kappaletta.