Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Juby, Susan

Susan Juby vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Smithersissä Kanadassa. Hän muutti Torontoon 20-vuotiaana, teki monelaisia hanttihommia ja opiskeli hetken myös muotisuunnittelua. Lopulta hän päätyi opiskelemaan kirjallisuutta yliopistoon. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli kustannustoimittajana opaskirjoja julkaisevassa firmassa Vancouverissa.

26-vuotiaana Susan Juby aloitti "Ihmeellisen Alicen" kirjoittamisen. Hän halusi kirjoittaa teini-ikäisestä, joka on outolintu mutta ei anna sen lannistaa itseään. Jos yksikin nuori lukija saa kirjasta tunteen, ettei ole yksin – tai ettei ole ihan NOIN toivoton tapaus! – on kirjailija saavuttanut tavoitteensa. Ja jos aikuinen lukija huokaisee kirjaa lukiessaan, että "onneksi nuo ajat ovat jo ohi", kirja on jo menestys. Susan Juby toivoo, että hänen kirjojaan lukisivat sekä nuoret että aikuiset.

"Ihmeellinen Alice" julkaistiin alun perin Kanadassa vuonna 2000. Sen jälkeen siihen on ilmestynyt jo kaksi jatko-osaa.


"Ihmeellinen Alice...on hauska ja sydäntä kääntävä tarina tytöstä, joka ei muuta haluaisi kuin olla tavallinen."
-Paula Havaste, Helsingin Sanomat