Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Kettunen, Matti

"Koulutukseltani olen luokanopettaja (FK), ja toimin peruskoulun luokanopettajana Joensuun Karsikon koululla. Pikkupojasta lähtien olen liikkunut saloilla ja vesillä. Niinpä rakkaimmat harrastukseni ovat kalastus ja metsästys. Pohjois-Karjalan kalavedet ovat tuttuja etenkin uistinkalastuksen tiimoilta, ja joka kesä parin vuosikymmenen ajan olen matkannut lohensoutuun Euroopan parhaalle lohijoelle, Tenolle. Koiramme, suomenpystykorva Haukku, on ollut mukana lukemattomilla eräretkillä metsoja ja teeriä haukkumassa. Kalastuksen suhteen olen miltei "kaikkiruokainen", mutta metsästyspuolella pienriistan ja pienpetojen metsästys on vienyt voiton. Ilmeisesti kirjailijan työn yksinäisyys, uisteluveneessä yksin istuminen ja koiran kanssa metsästäminen liittyvät jotenkin toisiinsa. Perheeseeni kuuluu vaimo Iiris ja pojat Kalle ja Timo."

Matti Kettunen on kuvannut suomalaista kalastusta ja siihen liittyvää perinnettä sekä tarinakokoelmissa että tietokirjoissa jo 1980-luvulta alkaen. Hänen edellinen teoksensa Uistinmestarien sormenjälkiä oli arvostelu- ja myyntimenestys.