Posti, Piia

"Jo aivan pienestä pitäen ahmin kirjoja ja uppouduin mielelläni toisiin todellisuuksiin. Synnyin 1976 Helsingissä, ja muutimme paikasta toiseen vuosittain. Kirjoista tuli pysyviä ystäviäni. Sitten perheemme telakoitui viimein Paloheinään, josta käsin kävin koulua Haagassa. Kirjoitin ylioppilaaksi 1995, ja sen jälkeen imin vaikutteita Laajasalon kansanopistossa toimittajalinjalla. Sieltä tieni vei yliopistoon opiskelemaan suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta. Lopputyöni tein Jari Tervon kielellisestä huumorista. Valmistuin vuonna 2001 äidinkielenopettajaksi ja opetan tällä hetkellä yläasteikäisiä.

Tärkein kirjoittamistani ohjaava taho on ollut Nobelistiklubi, jossa ruoditaan toisten tekstejä välillä ankarastikin. Kun tekstejä jakaa muiden kanssa, kirjoittamiseen tulee sosiaalinen puoli. Ilman sitä ei saisi kipinää.

Asun Pohjois-Helsingissä. Rakastan perhettäni, maaseutua, iskelmiä, kävelylenkkejä, kirjoja ja elokuvia. Huumori ja nauru ovat arjessa joskus toisaalla, mutta onneksi sinne pääsee vaikka lukemalla."