Reeve, Philip

Philip Reeve

Philip Reeve on syntynyt vuonna 1966 Brightonissa, missä hän oli useita vuosia töissä kirjakaupassa. Työnsä ohessa hän osallistui näytelmien kirjoittamiseen ja tuotti ja ohjasi näytelmiä harrastajateattereille. Myöhemmin Reeve aloitti kuvittajantyöt ja on piirtänyt kymmeniä suosittuja sarjakuvia.

Lapsesta saakka mielikuvitustarinoita kirjoittanut Reeve julkaisi ensimmäisen romaaninsa Mortal Engines (Kävelevät koneet) vuonna 2002. Tämä omaperäinen ja häikäisevä teos saavutti niin lukijoiden kuin kriitikoidenkin suuren suosion ja voitti ilmestymisvuonnaan Nestle Smarties Book Prize Gold Awardin ja oli myös Whitebread Book Award -voittajaehdokas. Kävelevät koneet, samoin kuin jatko-osat Kadotettu manner (Predator's Gold), Tuhon aikakirja (Infernal Devices) ja Pimenevä maa (A Darkling Plain) kertovat Tom Natsworthyn, rujokasvoisen Hester Shawn ja sittemmin heidän tyttärensä Wrenin seikkailuista suuren tuhon jälkeisessä maailmassa, jossa vallitsee vahvimman laki.

Philip Reeve on kirjoittanut myös nuoremmille lukijoille. Neliosainen Buster Bayliss -sarja kertoo Haisulan kaupungissa sattuvista hullunhauskoista mutta vähän kauhistuttavistakin tapahtumista.

Philip Reeve asuu nykyisin Dartmoorissa vaimonsa Sarahin ja poikansa Samuelin kanssa. Hän harrastaa lenkkeilyä, piirtämistä, kirjoittamista ja lukemista.