Sammalkorpi, Virve

Virve Sammalkorpi on Helsingissä syntynyt, mutta lähes koko lapsuutensa ja nuoruutensa Ylä-Savossa, pienessä Pohjois-Haatalan kylässä asunut kirjalija, jonka esikoisteos Sinkkuleikki herätti keskustelua ja kohosi Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun palkintoehdokkaaksi asti. Myös heti seuraavana vuonna ilmestynyt dekkarimainen Paula ja Klaus otettiin hyvin vastaan. "Jos viihde kehtaa lähestyä hienoa ja oikeaa kirjallisuutta niin kuka enää määrää, missä raja kulkee", pohdittiin Paulasta ja Klausista Aamulehdessä.

Sammalkorpi on valmistunut vuonna 1993 Helsingin yliopiston suomen kielen laitokselta. Hän on työskennellyt freelance-kustannustoimittajana, SPR:n projekti- ja tiedotussihteerinä, Helsingin yliopiston suunnittelijana ja toimituspäällikkönä kirjallisuusalalla.

Pääkaupunkiin juurtunut kirjailija on ylpeä erikoislaatuisesta lapsuudestaan alle 100 asukkaan kylässä, jonka kyläkoulussa hänellä oli vuosien ajan kunnia edustaa yksinään omaa luokkaansa. Romaani Paula ja Klaus tuo omalta osaltaan mielikuvituskyläksikin epäillyn Pohjois-Haatalan Suomen kartalle.

Sammalkorpi sanoo harrastavansa työtään - siis kirjoittamista. Sen lisäksi hän matkustelee mielellään miehensä kanssa uusiin paikkoihin. Kissan ulkoiluttamisen ja tietokoneen naputtelun lomassa seikkaileminen avartaa.

Kuva Sammalkorpi, Virve