Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Suusaari, Anneli

Ensimmäinen runoni julkaistiin Hämeen Sanomissa 1960-luvulla. Olin kirjoittanut sen äitienpäiväksi ja yllätin kaikki. Rohkaistuneena kiikutin äitini kanssa kirjoittamani runokokoelman suoraan Kariston silloiselle kirjalliselle johtajalle.

Tallella on vieläkin Erno Paasilinnan allekirjoittama kirje, jossa hän kertoi minulla olevan taipumuksia lyriikan kirjoittamiseen, mutta, kuinkas ollakaan, olin vielä muodollisesti alkuvaiheessa.

Uudella vuosituhannella muodollisen alkuvaiheen tekstit ovat viimein saaneet kirjallisen muodon. Luovuudelle on löytynyt sen tarvitsema vapaus ja aika, kun työelämä ja omaishoitajan vastuu vakavasti sairastuneista vanhemmista jäivät pois.

Kotini on aina ollut Hämeenlinnassa. Työurani aloitin OTK:n Hämeenlinnan myllyn yleiskonttoristina ja päätin sen Tampereen yliopiston atk-vastaavana. Väliin mahtui tietotekniikan ja kasvatustieteen opiskelua. Opettajanakin olen ollut.

Lähellä sydäntäni ovat luonnon tarkkailu, musiikki ja Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kirjoittajapiirin vetovastuu. Sopiva annos hassunkurisuutta on ehdottomasti hyväksi.

Kuva Suusaari, Anneli

Kuvaaja Heikki Löflund / Raatikuva