Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Tikkanen, Pentti H.

Miltei neljä vuosikymmentä kestänyt kirjailijanura vei Pentti H. Tikkasen maamme luetuimpien sotakirjailijoiden joukkoon. Vuonna 1927 Kajaanin maalaiskunnassa syntynyt Tikkanen menehtyi sairauskohtaukseen 12. joulukuuta 2006.

Lapsuus- ja nuoruusvuotensa Tikkanen asui synnyinkaupungissaan ja ryhtyi sotilasuralle jatkosodan jälkeisinä vuosina. Hän palveli upseerina puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa useissa eri tehtävissä ja eri puolilla Suomea, erityisesti Lapissa. Näinä vuosina hän kiintyi pohjoisimman maakuntamme erämaiseen luontoon ja alkoi kirjoittaa eräaiheisia kertomuksia eri julkaisuihin. Hän julkaisi ensimmäisen eräkirjansa vuonna 1968. Kolme vuotta myöhemmin hän kirjoitti kuvauksen jatkosodan aikaisista partisaani-iskuista Pohjois-Suomen siviilikyliin, ja tästä alkoi hänen laaja sotakirjatuotantonsa.

Jäätyään eläkkeelle majurina Tikkanen asettui asumaan Pelloon, missä hän vietti suurimman osan kirjailijanurastaan. Viimeiset elinvuotensa hän asui Turussa omaistensa lähellä. Tikkanen kirjoitti urallaan yli 60 teosta ja jatkoi kirjallista työtään elämänsä viimeisiin päiviin saakka.