Tuominen, Erkki

Erkki Tuominen on syntynyt Ulvilasssa. Hän valmistui opettajaksi Jyväskylän Kasvatusopillisesta Korkeakoulusta 1953, kansalaiskounopettajaksi Oulun Yliopistosta 1963 ja toimi opettajana Kuhmossa 1953-91.

Toiminut Metsästäjäin Keskusjärjestössä eri tehtävissä yli 30 vuotta. Viimeksi Kainuun riistanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana ja keskusjärjestön hallituksessa. Aktiivisesti mukana myös kenneltoiminnassa 1960-luvulta lähtien, mm. Kainuun kennelpiirin puheenjohtajana ja Suomen kennelliiton valtuuston jäsenä, koiranäyttelyissä ulkomuototuomarina ja linnunhaukkukokeiden ylituomarina. Kasvattanut suomenpystykorvia, ja suomenpystykorvan haukku on edelleen mieluisinta musiikkia korville. Lohenpyyntimatkat Tenojoelle ovat viime vuosina jääneet, mutta Mertajärven siikaa, muikkua ja lohta ei ole ruokapöydästä puuttunut.

Erkki Tuominen on lukuisten erätarinakokoelmien lisäksi kirjoittanut myös tietokirjoja suomenpystykorvista ja niiden käytöstä metsästyksessä. Eräkirjailijana Tuominen on mestarillinen tunnelmakuvaaja, joka vangitsee niin yksinäisen erämiehen kahvitulille pyrähttäneen kuukkelin vierailun kuin sitkeyttä ja taitoa vaativan näätämetsästyksen vaiheet.