19.11.2018


Vuoden 2018 Tietopöllö-palkinto Mervi Koskelle

Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllö on myönnetty tietokirjailija Mervi Koskelle. Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa.
Otteita palkintoperusteluista:
”Mervi Koski on pitkän linjan kirjailija, joka on kirjoittanut merkittävän määrän suosittuja lasten ja nuorten tietokirjoja. Mervi Kosken suhtautumista kirjoihin, kirjoittamiseen ja tiedon tarjoamiseen on koko ajan ruokkinut työ kirjastossa ja läheinen kanssakäyminen nuorten kanssa. Hän on myös tuottelias kirjallisten hakuteosten tekijä. Kosken hakuteosten arvoa lisäävät nuorisokirjallisuuden trendeihin ja teemoihin paneutuvat laajat ja asiantuntevat johdannot.  - - Mervi Kosken tuotannosta välittyy pitkä kokemus sanataiteen ja kirjallisuuden parissa. Hän ymmärtää, mitkä aiheet nuoria kiinnostavat ja miten heille kirjoitetaan. Hän myös kuuntelee lukijoidensa toiveita aiheista ja on toteuttanut niitä tuotannossaan. Mervi Koski välittää taitavasti tietoa lapsille ja nuorille osana viihdyttävää lukuelämystä. ”
Mervi Koski on kirjoittanut mm. kirjat Hirviökäsikirja, Kotieläinten kirja, Seikkailutarinoita, Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja sekä Joulupukin jalanjäljillä.
Tietopöllö-palkinnon saajasta päättää Suomen tietokirjailijat ry:n palkintolautakunta, johon kuuluvat vuonna 2018 Markku Monni (pj.), Hannele Cantell, Agneta Rahikainen, Kati Solastie ja Kari Vaijärvi.