23.1.2017

Ann Cleevesille arvostettu Diamond Dagger -rikoskirjallisuuspalkinto

 

Brittiläinen rikoskirjailijoiden yhdistys CWA (Crime Writer’s Association) on myöntänyt Ann Cleevesille arvostetun Diamond Dagger -palkinnon. Cleeves vastaanottaa palkinnon 26. lokakuuta järjestettävässä juhlatilaisuudessa. Palkinnon kriteereinä ovat pitkäkestoinen, erinomainen kirjailijaura ja merkittävä panos englanninkieliseen rikoskirjallisuuteen. Diamond Daggerin ovat aiemmin saaneet esimerkiksi P.D. James, John Le Carre, Dick Francis, Ruth Rendell, Lee Child, ja Ian Rankin.

 

Palkinto myönnetään vuosittain ja sen valitsevat CWA:n jäsenet. Palkinto mielletään siten ennen kaikkea kollegoiden huomionosoitukseksi ja sitä pidetään suuressa arvossa. Ann Cleeves sanookin, että ”on suuri kunnia saada tunnustusta kollegoiltani, rikoskirjailijoilta joiden kirjoista, ystävyydestä ja tuesta olen nauttinut yli kolmekymmentä vuotta”.

 

Ann Cleeves (s. 1954) on kirjoittanut yli 30 romaania, joista on suomennettu neliosainen komisario Jimmy Perezistä kertova Shetlanti-sarja sekä viisi Vera Stanhope -romaania. Vera Stanhope on tuttu myös Ylellä esitetystä tv-sarjasta.