24.10.2022

FM Milla Karppinen on nimitetty 24.10.2022 alkaen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen.

Karppinen siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavaan Into Kustannuksen lastenkirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön tehtävästä.

”Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjat ovat aarreaitta, jossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille lukijoille. Olen valtavan iloinen päästessäni sukeltamaan tähän tarinoiden ja kuvien kiehtovaan maailmaan. Aivan erityistä riemua koen siitä, että pääsen mukaan tuottamaan sisältöä ihan pienille ja aika pienille: jos onnistumme herättämään lapsessa kiinnostuksen tai ehkä jopa rakkauden kirjoihin, siitä on hyötyä koko elämän ajan”, Karppinen sanoo.

Karppinen työskentelee tiiviissä yhteistyössä Otavan kustantamoperheen muiden lasten- ja nuortenkirjakustantamisen kustannuspäälliköiden kanssa. Kustannuspäälliköt Katriina KauppilaMarjo Lemponen ja Anne Luukkanen jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Otavan lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokonaisuudesta vastaava kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio iloitsee Karppisen nimityksestä, sillä hän vahvistaa Otavan kustantamoperheen jo entuudestaan osaavaa ja arvostettua lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäälliköiden ryhmää.

”Kaikilla kustannuspäälliköillämme on vahvat näytöt uusien kirjailijalahjakkuuksien löytäjinä ja monien maamme merkittävimpien lasten- ja nuortenkirjailijoiden luotettuina kumppaneina. Otavan kustantamoperheen osaavien ihmisten kanssa on ilo viedä eteenpäin Suomen johtavaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantamista ja julkaista jatkossakin monipuolista, laadukasta ja innostavaa kirjallisuutta lapsille ja nuorille”, Toiskallio kommentoi.

Lisätiedot: kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio. Puh. 050 3103024