24.11.2017

Pakohuoneharrastus hurjassa nousussa – VR toteuttaa joulukuussa pakojunan, #Escapetrainin toiselta kapteenilta pakohuonekirja huhtikuussa

katleena_portti_netti.jpg

Kuvaaja Jarno Lindholm

Nousussa oleva pakohuoneharrastus saa joulukuussa tuntuvasti huomiota, kun VR järjestää #escapetrain-kampanjan, jossa kaksi joukkuetta suljetaan 13 tunniksi Idän pikajunan arvoituksen hengessä pakohuoneisiin junamatkalle Helsingistä Rovaniemelle. Toisen joukkueen kapteenilta, Suomen viralliselta pakohuoneaddiktilta Katleena Kortesuolta julkaistaan huhtikuussa kirja Pakohuone – suunnittele, toteuta, pakene (Karisto). 

 

Pakohuoneet ovat tuore ja nopeasti levinnyt harrastus, jossa äly ja tiimityötaidot punnitaan. Pakohuone – suunnittele, toteuta, pakene on pakohuoneharrastuksen perusteos vasta-alkajille ja koukkuun jääneille. Kirjan avulla opit ratkaisemaan pakohuoneen ennätysajassa, hyödyntämään pakohuoneita tiimihengen luomisessa ja rakentamaan oman pakohuoneen vaikkapa lasten synttäreille tai häiden ohjelmanumeroksi. Lisäksi kirjassa on pakohuoneiden historiaa, pakohuoneyrittäjien haastatteluja ja pakohuonearvosteluja. Katleena Kortesuo on kriisiviestinnän asiantuntija, tietokirjailija ja pakohuoneaddikti.