26.11.2021

Kirsi Pehkosen Käydään pöytään! mukana European Food Gift Challenge -kilpailussa 2021

European Food Gift Challenge -kisa käytiin Coimbrassa, Portugalissa, kesällä 2021. Kukin kilpailuun ilmoittautunut Euroopan gastronominen alue voi lähettää kisaan kaksi ruokatuotelahjaa sekä kaksi ruoka-aiheista keittiötavaralahjaa. Tuomaristo valitsi Pohjois-Savon gastronomista aluetta edustamaan keittiötavaralahjojen kategoriaan mm. Kirsi Pehkosen Käydään pöytään! -teoksen. Kilpailuun oli ilmoittautunut 15 yritystä, ja kilpailutuotteina oli 13 ruoka-aiheista sekä 9 keittiölahjatuotetta.

International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) organisoiman kilpailun tavoitteena on tunnistaa ja palkita parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat Euroopassa. Tavoitteena on tukea alueiden pientuottajia ja perinteisten tuotteiden valmistusta sekä tuoda esiin tuote- ja tuottajatarinoita, jotka edistävät alueen ruoka- ja käsityökulttuurin säilymistä. Lisäksi kilpailun avulla halutaan edistää tuotteiden menekkiä ja paikallisten tuotteiden sekä tuottajien tunnettuutta.