27.2.2020

Lasten LukuVarkaus -palkintoehdokkuuksia Kariston kirjoille

 

Mervi Heikkilän Jaan ja Jäähammas sekä Mimmu Tihisen Pieni Numero ovat ehdolla Lasten LukuVarkaus -palkinnon saajaksi. Ehdolla on kaikkiaan kuusi kirjaa. 3.500 euron palkinnosta päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati. Voittajakirja julkistetaan keskiviikkona 10.6.2020.

Mervi Heikkilän fantastinen seikkailu henkii hyytävää pohjoista magiaa. Eräänä päivänä sankka kalmosumu saartaa yllättäen Puhurin pikkukaupungin. Sumun uumenista kuuluu hurjaa karjuntaa. Jotain on tehtävä ennen kuin kaupunkilaiset sairastuvat ja maalta tulevat pakolaiset nääntyvät pakkaseen! Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo. Isätön ja temperamenttinen Jaan on tuon tuosta vaikeuksissa, ja Titin uteliaisuus johtaa nuoret moniin vaaroihin.


Mimmu Tihisen riemastuttava lastenromaani kertoo Petuniasta, joka ei jää katselemaan vääryyksiä sivusta vaan tarttuu niihin toimeliaasti. Kun lähiötalossa järjestetystä taideillasta ei kirjoiteta mediassa, Petunia päättää perustaa oman lehden. Hän antaa sille nimeksi Pieni Numero, ja lehti saa heti kaksi tilaajaa. Petunian suorasukaiset uutiset aiheuttavat kuitenkin sählinkiä, ja lukijapalautteen vuoksi on tehtävä heti toinen Pieni Numero - suuri oikaisunumero. Petunian lehdet on kirjan sisälle kuvittanut sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivu.