4.12.2017

Kariston kirjailijoita Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaina

Kirsti Kurosen Pönttö on ehdolla Topelius-palkinnon saajaksi. Topelius-palkinto jaetaan vuosittain ansiokkaalle nuortenkirjalle.

 

 

Magdalena Hain Kurnivamahainen kissa on ehdolla Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään ansiokkaalle lastenkirjalle.

 

 

Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja voittajat julkistetaan 12.1.2018.

 

Raadin perustelut:

 

 

 

Kirsti Kuronen: Pönttö

 

 

Kauniisti kirjoitettu säeromaani kuvaa nuoren tytön äänellä kokemuksia aikuiseksi kasvamisesta. Teos käsittelee herkkävireisesti seksuaalisuutta ja ihmissuhteita, eikä Kuronen kaihda vaikeitakaan teemoja. Pönttö maalaa kuvia sanoin: samastuttavia ja lähelle tulevia. Säkeiden väliin jää tilaa myös lukijalle ja hänen omille ajatuksilleen ja kokemuksilleen.

 

 

Magdalena Hai: Kurnivamahainen kissa, kuvitus Teemu Juhani

 

Kuolevassa maassa pieni tyttö tutustuu valtavaa suurempaan kissaan. Kissalla on loputon nälkä ja se aikoo syödä koko maailman, koska vähempi ei riitä. Kiehtova ja intensiivinen teksti vangitsee lukijan ensimmäiseltä sivulta ja kuljettaa läpi jännittävän, tunnelmaltaan tihenevän seikkailun turvallisesti loppuun asti. Hain tarina ammentaa saduista, fantasiasta ja tyttöydestä: pienissä tytöissä on voimaa, joka ylittää vallan ja ahneuden.