4.4.2019

KUNNIAMAININTA TAPANI BAGGEN JA CARLOS DA CRUZIN LASTENROMAANILLE AAVEHEVOSEN ARVOITUS

Vuoden 2019 kolmesta Punni-kunniamaininnasta yksi on myönnettyTapani Baggen ja Carlos da Cruzin lastenromaanille Aavehevosen arvoitus (Apassit 1).

Raadin perusteluissa mainitaan:

Lastenromaanien joukossa julkaistaan koko ajan enemmän läpi teoksen nelivärikuvitettuja kirjoja. Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin romaani tekee kunniaa klassiselle poikakirjalle uudistamalla sitä. Kirjassa on perinteisesti jännitysjuoni, salaseura ja salapoliisitoimintaa, samoin yhdessä toimiva poikajoukko ja heitä haastavat tytöt. Asenteet heijastavat kuitenkin nykyaikaa, ja erityisesti uutta on se, kuinka teksti ja kuvitus kuljettavat tarinaa aktiivisesti rinta rinnan. Tarina Helsinkiä terrorisoivasta aavehevosesta pitää näpeissään, ja sivussa tulee tietoa siitä, miten Helsingissä elettiin vuonna 1910.


Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Tänä vuonna palkinnon saivat Timo Kalevi Forss ja Aiju Salminen teoksesta Mitä on punk? (Rosebud ja Suomen Rauhanpuolustajat 2018).