Lukkarila, Päivi

"Opin lukemaan neljävuotiaana. Yhdeksänvuotiaana raahasin kirjastosta luettavaa sellaisia määriä kerrallaan, että kasseista paukkuivat hantaakit, ja selkä jäi pysyvästi vähän kieroksi. Sinikantisiin vihkoihin kirjoitin omia ponikirjasarjoja, hevostyttö olin myös oikeassa elämässä ja vielä lukioikäisenä haaveilin eläinlääkärin ammatista.
Au pair-vuoden jälkeen olin asettua pysyvästi Lontooseen, mutta halusin opiskella kirjoittamista suomen kielellä ja pyrin kolme kertaa teatterikorkeakoulun dramaturgian koulutusohjelmaan. Kerran sisäänpääsy oli lähellä, mutta lopulta jäin opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistoon. Sitten kirjoittamiselle ei tuntunutkaan riittävän aikaa: oli tenttejä joihin lukea, hankalia ihmissuhteita ja vielä toimiminen Tampereen ylioppilasteatterissa. Kokeilin hetken maskeeraajan ammattia, mutta lopulta minusta tulikin ilmaisutaidon ja teatteri-ilmaisun opettaja ja viestintäkouluttaja. Tapasin kohtaloni karateharjoituksissa, ajauduimme asuntolainoihin, ja minusta tuli virkamies lähes kahdeksaksi vuodeksi. Työpäivien jälkeen aikani ottivat ihanat lapsemme Oona ja Veikka. Sitten, syksyllä 2005, määräaikaisen viran päätyttyä ja Oonan aloitettua koulunsa aloin taas löytää aikaa omille tarinoille. Pitkän kirjoittamisesta pidättäytymisen jälkeen tekstiä tuli estottomasti, suorastaan helposti. Yksi aikaansaannos oli romaanikäsikirjoitus Koitetaan kestää, Nanna.
Olen elämässäni päässyt tekemään kaikkia niitä asioita, joiden tekemisestä olen haaveillut (paitsi sitä eläinlääkäriyttä). Nyt toivon, että minusta voisi tulla kirjailija, ehkä ihan ammattimainen sellainen. Asioita, joihin olen jo liian aikuinen, liian äiti tai liian ihminen, pääsen kokeilemaan tarinoissani. Kirjoittaminen on minun Play Stationini ja virtuaalihotellini."

Päivi Lukkarilan kirja "Koitetaan kestää, Nanna" sijoittui kolmanneksi Kariston järjestämässä Tiina 2006 -kirjoituskilpailussa. Teos sai myös Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinnon vuonna 2008.

Ks. Essi Paju

Kuva Lukkarila, Päivi

+
Painosvuosi
+
Tekijä
+
Järjestys
+
Poista kaikki suodatukset

Loading
Kerrostaloponi Kemppainen
Lukkarila, Päivi; Paloniemi, Milla
Otava, 2021
25,00 € (22,73 € alv 0 %)
  • Tuotetunnus 9789511383673
  • Kovakantinen kirja
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Super-someponi Kemppainen
Lukkarila, Päivi; Paloniemi, Milla
Otava, 2022
25,60 € (23,27 € alv 0 %)
  • Tuotetunnus 9789511411406
  • Kovakantinen kirja
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää