Runoilija X

Acevedo, Elizabeth
Nimeke: Runoilija X
Tekijät: Acevedo, Elizabeth (Kirjoittaja)
Ojalatva, Leena (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789512365722
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 10AN
Kustantaja: Otava
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 368
Tuoteryhmät: Nuoret aikuiset
Kirjastoluokka: N84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 12
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: itsensä toteuttaminen, rasismi, feminismi, uskonnollisuus, äidit, ihastuminen, lavarunous, murrosikäiset
Xiomara Batista on aina pitänyt sanansa sisällään. Harlemin kaduilla kukaan ei kuuntele häntä, mutta kaikki kyllä näkevät hänet. Jotta epätoivottu huomio kohdistuisi minne tahansa paitsi hänen kehoonsa, Xiomara antaa nyrkkiensä puhua puolestaan. Raamatun sanomaa noudattavalle, ankaralle äidille hän ei voi uskoutua. Xiomaralla on kuitenkin paljon sanottavaa, ja hän vuodattaa turhautumisensa ja intohimonsa muistikirjan sivuille - erityisesti ihastuttuaan samalla kurssilla olevaan poikaan. Kun Xiomara saa kutsun koulun lavarunouskerhoon, hänelle tarjoutuu tilaisuus tulla kuulluksi. Mutta kykeneekö hän lausumaan ajatuksensa ääneen?

Harlemin kaduille sijoittuva Runoilija X on suorasukainen ja uskalias säeromaani oman äänen löytämisestä ja omien mielipiteiden puolustamisesta. Sävähdyttävä New York Times -bestseller nostaa esiin ajankohtaisia teemoja, kuten rasismin, feminismin ja uskonnon. Teos on voittanut mm. arvostetun National Book Awardin.


Suosittelemme myös tuotteita: