Sara ja kadonneet sateet

Korolainen, Tuula; Palin, Meria; Palin, Meria
Nimeke: Sara ja kadonneet sateet
Tekijät: Korolainen, Tuula (Kirjoittaja)
Palin, Meria (Kirjoittaja)
Palin, Meria (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789512366859
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 2.3.2020
Ilmestymispäivä: 2.3.2020
Hinta: 21,90 € (19,91 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 0YTF
Kustantaja: Otava
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 48
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Sara ja kadonneet sateet kertoo 7-vuotiaasta afrikkalaistytöstä, jonka kotikylässä elämä käy mahdottomaksi pitkään jatkuneen kuivuuden vuoksi. Kova ja halkeileva maa ei tuota ruokaa ihmisille eikä eläimille, ja juomavesivarastot ovat ehtyneet. Kun vaihtoehdot ovat vähissä, Sara muistaa opettajan kertoneen, että kaupungissa on vettä ja ruokaa kaikille. Niinpä toimelias tyttö ja hänen äitinsä Leila lähtevät vaellukselle aavikon halki. Matka kestää kolme kuumaa päivää, joiden aikana voimat vähenevät ja tunteet ailahtelevat. Saraa pelottavat erämaan pedot ja eksyminen, mutta kun äiti kertoo satuja, tähtitaivaan allakin voi nukkua turvassa.

Saran tarinassa kerrotaan tosipohjaisesti ilmastonmuutoksen vaikutuksesta säiden ääri-ilmiöihin. Kirjan lopun faktasivut valottavat vesi- ja kuivuusongelman keskeisiä käsitteitä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia eri puolilla maapalloa. Sekin kerrotaan, kuinka itse kukin voi toimia maailman vesitasa-arvon puolesta ja ilmastonmuutosta vastaan. Kirjan tekijät ja kustantaja lahjoittavat osan kirjan tuotosta Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.


Tuula Korolainen on vantaalainen kirjailija ja lastenkirjallisuuteen erikoistunut toimittaja, jonka tuotantoon kuuluu mm. lastenrunoja, kuvakirjoja, helppolukuisia romaaneja ja tietokirjoja. Hän on saanut useita palkintoja, mm. Finlandia Juniorin ja Valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Lastenkulttuurin valtionpalkinto hänelle myönnettiin 2015 ja Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinto 2018. Meria Palin on opiskellut kuvittamista Englannissa, nykyisin hän asuu Tampereella. Kuvitustöiden lisäksi hän on pitänyt lapsiperheille piirustuspajoja Helsingin Luonnontieteellisessä museossa.Suosittelemme myös tuotteita: